Forskere identificerer tidlige forandringer i BRCA1-positive brystceller
BRCA1-positive brystceller ser ud til at gennemgå forandringer, noget tid før de bliver til kræft, hvilket muligvis kan hjælpe med at identificere, hvilke kvinder der kan drage fordel af forebyggende operation, indikerer studie af hovedsageligt mus.

Dansk studie i gang med at undersøge om statiner virker mod brystkræft
Et nationalt studie skal undersøge, om statiner er effektive mod brystkræft. Studiet er iværksat efter, at en række epidemiologiske studier har vist, at brystkræftramte på statiner har en signifikant bedre prognose.
PRO-data understøtter Verzenio’s potentiale mod højrisiko tidlig brystkræft
Patienter med HR+, HER2-negativ højrisiko tidlig brystkræft føler sig ikke mere generede af bivirkninger, når de får tillagt CDK4/6-hæmmeren Verzenio (abemaciclib) til den adjuverende hormonbehandling (ET). Det viser patientrapporterede outcome (PRO)-resultater fra fase III-studiet MonarchE.
Effektiv behandling af HER2+ brystkræft måske på vej til danske patienter
Tyrosinkinasehæmmeren Tukysa (tucatinib) er det første præparat nogensinde, der i et randomiseret tredje linjestudie har vist overlegen effekt i patienter med metastaseret HER2-positiv brystkræft sammenlignet med andre tredjelinjepræparater.

Urimeligt lange ventetider til brystkræftscreening
I Region Hovedstaden har corona-situationen skabt store forsinkelser i svar på brystkræftscreening. Meget få kvinder får svar på mammografiscreeningen i tide, og det kan have alvorlige konsekvenser og i sidste ende koste liv, advarer Kræftens Bekæmpelse.
Tumorsignaturer korreleret til klinisk respons hos kvinder med brystkræft
Tumorsignaturer kan forudsige den kliniske udvikling af HR-positiv brystkræft, patienternes respons på neoadjuverende kemoterapi samt den sygdomsfri overlevelse for kvinder med terapiresistent brystkræft.

Registerstudie ser på sammenhænge mellem brystkræft og type 2-diabetes
Forskere fra Aarhus og Odense skal undersøge mulige sammenhænge mellem brystkræft og type 2-diabetes både før og efter en kræftdiagnose.
Procedure står i vejen for adgang til potentielt livsvigtig medicin
Det er forkasteligt, at patienter nægtes adgang til potentielt livsvigtig medicin alene med den begrundelse, at det pågældende lægemiddel er under behandling i Medicinrådet, lyder kritikken fra patientrepræsentant i Medicinrådet, Leif Vestergaard-Pedersen.

Én ud af fire brystkræft-ofre får nytteløs behandling sidst i livet
Næsten en fjerdedel af de brystkræftpatienter, der dør af sygdommen, får kræftbehandling i måneden op til deres død. Samme tendens kan genfindes inden for andre kræftformer. Det er nytteløse behandlinger, som giver patienterne bivirkninger.
Tukysa godkendt mod avanceret HER2+ brystkræft i England
Det britiske prioriteringsinstitut NICE har godkendt Tukysa (tucatinib) i kombination med trastuzumab og capecitabin til behandling af avanceret HER2-positiv brystkræft.
PD-L1 mRNA-udtryk har betydning for triple-negative patienters effekt af immunterapi
Patienter med inoperabel fremskreden triple negativ brystkræft (TNBC) med en høj PD-L1 mRNA-ekspression i plasmaafledte eksosomer responderer bedre på behandling med Tecentriq (atezolizumab) og nab-paclitaxel end patienter med lav PD-L1 mRNA-ekspression.
Perjeta forbedrer den invasive sygdomsfrie brystkræft-overlevelse
Patienter med HER2-positiv tidlig brystkræft opnår en forbedret invasiv sygdomsfri overlevelse (IDFS), når de behandles med det monoklonale antistof Perjeta (pertuzumab) i kombination med standardbehandling med trastuzumab og kemoterapi.
