Svend Hartling-modellen er taget ud af produktion

- først med nyheder om medicin

Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

Kvinder præsenteres mere uformelt end mænd på ASCO

"Tak til professor, ledende overlæge Matt Thomsen. Og Lisa, nu er det dig." Eksemplet er opdigtet og måske sat på spidsen. Men når kvinder, der skal tale på den amerikanske kræftkongres ASCO, bliver introduceret af mænd, er de mindre tilbøjelige til at blive præsenteret med deres professionelle titel end deres mandlige kolleger.

Læs mere ...

Heunicke: Svækkede ældre skal have lov til at dø i fred

Svækkede ældre skal kunne sige nej tak til genoplivning ved hjertestop via en digital løsning. Det foreslår sundhedsminister Magnus Heunicke (S) efter kritik af ny vejledning, som fastslår, at loven ikke giver mulighed for at lade ældre, alderdomssvækkede personer fravælge genoplivningsforsøg.

Læs mere ...

Topchef i Danske Regioner havnet i møgsag

Uklædeligt og rystende var nogle af de ord, som sundhedsminister Magnus Heunicke (S)i  et åbent samråd i Folketingets Sundhedsudvalg tirsdag brugte om sundhedspolitisk direktør i Danske Regioner, Erik Jyllings ageren i brystkræftskandalen.

Læs mere ...

Tilskudsordning til tandlæge for kræftpatienter får hård kritik

En kræftpatient, som har fået 39 strålebehandlinger i munden, har det seneste år haft 16 huller i tænderne og går til tandlæge i gennemsnit to gange om måneden, men hun har fået afslag på at få tilskud over en tilskudsordning til tandlægebehandling, der findes for kræftpatienter.

Læs mere ...

Færre ansøgninger om kliniske forsøg med lægemidler

Antallet af ansøgninger om kliniske forsøg med lægemidler er faldet i 2018 i forhold til 2017. I 2018 modtog Lægemiddelstyrelsen 288 ansøgninger om kliniske lægemiddelforsøg med mennesker, hvilket er et fald på 11 procent i forhold til det antal, styrelsen modtog i 2017.

Læs mere ...

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

MS Tidsskrift

Diagnostisk Tidsskrift