Skip to main content

 

- først med nyheder om medicin

Samfund

Nye gebyrer hæmmer den uafhængige forskning: Det er en helt forkert strategi

Med genindførelsen af gebyrer på ikke-kommercielle kliniske forsøg er det blevet væsentligt dyrere at indsamle real world data, som kan afdække, hvorvidt dyr hospitalsmedicin er pengene værd. Det er en helt forkert strategi at lægge hindringer i vejen for opfølgende forskning, og det et er et signal om, at myndighederne ikke er interesserede i uafhængig forskning, mener to fremtrædende aktører.

Hjemmebehandling af immundefekter har fået fire ud af fem patienter ud af hospitalssengen

På infektionsmedicinsk afdeling ved Aarhus Universitetshospital bliver 80 procent af patienter med primære og sekundære immundefekter med antistofmangel-syndromer (hypogammaglobulinæmi) behandlet med immunglobulin i eget hjem. Tilbuddet om hjemmebehandling har givet patienterne en oplevelse af at være mere autonome, og det har bidraget med betydelige besparelser på personaleressourcer.

MS-lægemiddel på vej mod EU-godkendelse kan aflaste hospitalerne

EMA’s komité for lægemidler til mennesker (CHMP) anbefaler, at Europa-Kommissionen godkender MS-lægemidlet Ocrevus (ocrelizumab) som subkutan indsprøjtning for attakvise og progressive former for multipel sclerose. Det vil kunne spare ressourcer på afdelingerne og gøre hverdagen lettere for patienterne, vurderer MS-læger.

Høj tilfredshed med hjemme-kemo, men udbredelse møder flere benspænd

Hjemmebaseret kemoterapi er sikkert og giver høj patienttilfredshed, viser dansk studie om akut leukæmi. Dertil har tilbuddet politisk prioritet og sparer hospitalerne for ressourcer. Men hvorfor tilbydes hjemmebaseret kemoterapi så ikke på tværs af kræftformer?

Fedmeforsker om Kræftens Bekæmpelses investeringer i fastfood og cola: Hykleri af værste skuffe

For tre år siden kom det frem, at Kræftens Bekæmpelse investerer i blandt andet McDonalds og Coca-Cola. Men først nu – tre år senere – har Danmarks største patientforening besluttet, at den ikke længere vil købe aktier i store fastfoodkæder og læskedrikke. Organisationen burde have ændret det for længe siden og uden pres fra medierne, mener Jens-Christian Holm. 

Patientforening: Et afslag efter det 7. princip bør udløse en handlingsplan

Når en læge får nej til at ordinere efter det 7. princip, så skal det følges op med en handlingsplan. Ellers lader man patienten og lægen i stikken, siger Rita Christensen fra patientforeningen LyLe, som også mener, at Medicinrådet går glip af værdifuld viden, når de ikke samarbejder tættere med patientforeningerne.

Kræftens Bekæmpelse: Vi er bekymrede for, at det syvende princip ikke fungerer

Den manglende gennemsigtighed og ensartethed på tværs af regionerne i forhold til anvendelsen af det syvende princip bekymrer os, siger Jesper Fisker, administrerende direktør i Kræftens Bekæmpelse. Han forventer, at problemerne vil løse sig med indsats fra sundhedsminister Sophie Løhde (V).

Kultur