Regioner anbefalede kræftmedicin uden om Medicinrådet – men hvorfor sker det ikke oftere?

I Tværregionalt Forum for Koordination af Medicin var der umiddelbart enighed om, at det skulle være muligt for onkologer at bruge Lonsurf (TAS-102) til en udvalgt gruppe med metastatisk tarmkræft. Det er første og eneste gang, at forummet har åbnet for adgang til et dyrt kræftmiddel – men hvorfor sker det ikke oftere?

Nyt videnscenter for pankreaskræft står over for stor udfordring

Det nye Videnscenter for Medicinsk Behandling af Kræft i Bugspytkirtlen i Herlev har overtaget patienter fra Nordsjællands Hospital, og har i dag det største flow af de meget komplekse kræftpatienter i Danmark. Nu skal centeret sikre sig, at der er ressourcer og økonomi til at løfte den vanskelige opgave. 

Positive resultater for selvtest ved livmoderkræft-symptomer

Et internationalt forskerhold har udviklet en ikke-invasiv pålidelig test til kvinder med symptomer, der tyder på livmoderkræft. På grund af potentialet for selvtestning spår forskerne bag et nyt studie, at den nye test kan forbedre muligheden for tidlig diagnostik samt reducere afhængigheden af ​​besøg hos lægen.

Efter EU-anbefaling: Screening for prostatakræft diskuteres politisk

I september anbefalede EU-Kommissionen, at medlemslandene begynder at screene alle mænd fra 50 til 70 år for prostatakræft med PSA-test, selv om det går mod nationale anbefalinger. Nu er EU’s anbefaling i politisk proces – også i EU, fortæller kilder.