Skip to main content

 

- først med nyheder om medicin

Behandlinger

Regionerne fejlinformerer Sundhedsministeren om afslag på behandling

Danske Regioner vildleder sundhedsminister Sophie Løhde (V). Det sker i en redegørelse om regionernes praksis i at bruge det 7. princip – en praksis, som Løhde tidligere har kaldt ”dybt problematisk”. Redegørelsen kan nemt indeholde flere fejl, vurderer patienter, politiker og jurist. 

Ny TFKM-formand skal sikre en mere ensartet tilgang til individuel ibrugtagning af medicin

Tværregionalt Forum for Koordination af Medicin (TFKM) har fået ny formand, og det skorter ikke på opgaver, som den nye frontfigur skal stå i spidsen for at løse. Én af de mest præsente af slagsen er at få sikret en mere ensartet tilgang til vurderingen af individuel ibrugtagning af lægemidler på tværs af regionerne.

Kritisk stemme i kampen for bedre behandling får årets onkologipris

Sportsverdenen har sine fighterpokaler – men den slags anvendes ikke i onkologien. Til gengæld kan man så vælge at give sin fineste pris, Årets Onkologipris, til en af fagets mest synlige fightere - sådan blev det i hvert tilfælde i år, hvor prisen gik til professor og overlæge Per Pfeiffer, en af fagets største profiler, evigt kæmpende for først den ene sag, siden den næste.

Overlæge Kristin Enevoldsen får ny pris af FYO: Hun er palliationens superheltinde

En ny pris fra Forening af Yngre Onkologer (FYO) har til mål at hylde onkologiens helte og idoler, som inspirerer andre til at blive bedre læger i dagligdagen. Årets Kræftpræstation, som prisen hedder, er i år gået til Kristin Enevoldsen, overlæge i palliation på afsnit for åbne indlæggelser ved Vejle Sygehus.

Nyt sekretariat skal løfte arbejdet med de kliniske retningslinjer

Manglen på opdaterede kliniske retningslinjer er snart fortid. Danske Regioner har sagt ja til at finansiere et sekretariat, der skal bistå og være tovholder for alle lægevidenskabelige selskabers kliniske retningslinjer. Det vil få betydning for behandlingskvaliteten på tværs af specialer, siger Susanne Axelsen, formand for Lægevidenskabelige Selskaber.

Kultur