Regioner anbefalede kræftmedicin uden om Medicinrådet – men hvorfor sker det ikke oftere?

I Tværregionalt Forum for Koordination af Medicin var der umiddelbart enighed om, at det skulle være muligt for onkologer at bruge Lonsurf (TAS-102) til en udvalgt gruppe med metastatisk tarmkræft. Det er første og eneste gang, at forummet har åbnet for adgang til et dyrt kræftmiddel – men hvorfor sker det ikke oftere?

Stort norsk kræftprojekt meldt til politiet for flere lovbrud

Flere norske hospitaler samt forskningslederen bag det store norske ’se og vent’-kræftstudie Norwait har brudt sundhedsforskningsloven på flere punkter og sat patienter i alvorlig fare, vurderer det norske sundhedstilsyn, som har meldt sagen til politiet. Et højt antal patienter fik organmetastaser og to døde i venteperioden.

ASCO vil forbedre kræftbehandling i lavindkomstlande

I forbindelse med World Cancer Congress har American Society of Clinical Oncology (ASCO) udgivet en særudgave af onlinepublikationen JCO Global Oncology, som fokuserer på innovative, evidensbaserede modeller for kræftprofessionelle og patienter, der skal forbedre adgangen til kræftbehandling af høj kvalitet, især i lav- og mellemindkomstlande.

FDA giver accelereret godkendelse til Lytgobi

Den amerikanske fødevare- og lægemiddelstyrelse FDA har givet accelereret godkendelse til FGFR2-hæmmeren Lytgobi (futibatinib) til behandling af voksne patienter med en sjælden form for kræft i galdevejene i leveren, intrahepatisk kolangiokarcinom.

Amerikanske kræftanbefalinger: Brug akupunktur og hypnose mod smerter

Akupunktur mod aromatasehæmmer-relaterede ledsmerter og hypnose mod proceduremæssige smerter. Det er nogle af de anbefalinger for integrativ smertehåndtering hos kræftpatienter og kræftoverlevere, som ASCO i samarbejde med The Society for Integrative Oncology har udarbejdet.