Skrevet af Anne Mette Steen-Andersen d. i kategorien Hjernen
For første gang nogensinde får Danmark nu et nationalt forskningscenter for hjernekræft. Centeret er blevet til med støtte fra Knæk Cancer, og skal sikre, at patienter med hjernekræft fremadrettet kan tilbydes en bedre og mere målrettet behandling.
Skrevet af Bo Karl Christensen d. i kategorien Hjernen
Antiviral behandling i tillæg til standardbehandling mod glioblastom fordobler den gennemsnitlige levetid sammenlignet med standardbehandling alene, viser restrospektivt studie.
Skrevet af Anne Mette Steen-Andersen d. i kategorien Lungekræft
ESMO: Behandling med adjuverende Tagrisso (osimertinib) giver signifikant nedsat hyppighed af hjernemetastaser i tumorresekterede patienter med EGFR-muteret ikke-småcellet lungekræft (NSCLC).
Skrevet af Maria Cuculiza d. i kategorien Lungekræft
ESMO: Nøgletal fra subanalyser af fase-III ALTA 1L bestyrker teorier om positive effekter ved Alunbrig (brigatinib) overfor metastatisk ALK positiv NSCLC i hjernen.
Skrevet af Signe Juul Kraft d. i kategorien Hjernen
Det går generelt rigtig godt med behandlingen af kræft hos børn, men for børn med hjernetumorer har helbredelsesraterne kun ændret sig ganske lidt over de seneste 20 år. Det vil et nyt børnehjernetumor-konsortium lave om på, fortæller projektets leder professor Kjeld Schmiegelow fra Rigshospitalet.
Skrevet af Signe Juul Kraft d. i kategorien Hjernen
Ny forskning viser, at Zikavirus måske kan bekæmpe glioblastom. Forskere har tidligere forsøgt at bruge virus som behandling mod kræft, men det er første gang, man har undersøgt, om Zikavirus har en effekt på glioblastom, som er en aggressiv form for hjernekræft.
Skrevet af Signe Juul Kraft d. i kategorien Hjernen
Det er sikkert regelmæssigt at give hjernekræftpatienter 800-1000 gange den daglige anbefalede mængde C-vitamin, som en strategi til at forbedre deres behandlingsresultater.
Skrevet af Anne Mette Steen-Andersen d. i kategorien Hjernen
En gruppe engelske forskere har opdaget et nyt lægemiddel, Fadraciclib (CYC 065), som effektivt blokerer et af de gener, der er særligt aktivt i aggressive former for neuroblastom.
Skrevet af Anne Mette Steen-Andersen d. i kategorien Hjernen
ESMO: Patienter med hjernetumorer har begrænsede behandlingsmuligheder. De molekylærpatologiske forhold i tumorerne har imidlertid vist sig at være brugbare som diagnostiske og prognostiske værktøjer.
ASCO: Det eksperimentelle præparat, naxitamab, viser i et dansk-internationalt forsøg en samlet respons rate på 75 procent, en delvis respons hos 8 procent og en komplet respons hos 67 procent af børn med neuroblastom.
Skrevet af Signe Juul Kraft d. i kategorien Hjernen
Ny forskning giver et samlet overblik over neurologiske senfølger hos børn, der har haft hjernekræft. I den nye undersøgelse har forskerne undersøgt 4.858 børnekræftoverlevere, som har haft hjernekræft.
Skrevet af Signe Juul Kraft d. i kategorien Hjernen
Sundhedsstyrelsen har sendt en ny opdateret national klinisk retningslinje for behandling af hjernemetastaser i høring. Formålet med retningslinjen er at give vidensbaserede nationale anbefalinger til behandling af patienter med hjernemetastaser.
Skrevet af Anne Mette Steen-Andersen d. i kategorien Samfund
Kræftens Bekæmpelse støtter kritikken af, at patienter kan frakendes adgang til potentielt livsvigtig medicin alene med den begrundelse, at medicinen er under behandling i Medicinrådet. Det har aldrig været meningen, og vi agter at tage sagen op med regionerne hurtigst muligt, siger adm. direktør Jesper Fisker.
Skrevet af Anne Mette Steen-Andersen d. i kategorien Prostata
Det europæiske lægemiddelagentur EMA’s udvalg for humanmedicin (CHMP) ønsker at udvide indikationen for Xtandi (enzalutamid), så den også dækker metastatisk hormonfølsom prostatakræft (mHSPC).
Skrevet af Bo Karl Christensen d. i kategorien Behandlinger
Et større andel tidligere kræftpatienter går med fysiske og psykiske senfølger uden at få tilbudt behandling. Det rammer både på et personligt og et samfundsøkonomisk plan, vurderer forskergruppe.
Skrevet af Signe Juul Kraft d. i kategorien Behandlinger
Det er ikke til at se, om initiativerne i Kræftplan IV har den planlagte effekt, fordi der ikke er dokumentation for, hvordan det går med implementeringen. Sådan lyder professor i sundhedsøkonomi Jes Søgaards vurdering af en status på Kræftplan IV, som Sundheds- og Ældreministeriet.
Skrevet af Bo Karl Christensen d. i kategorien Lungekræft
Ny KRAS-hæmmer, adagrasib, viser lovende effekt mod avanceret ikke-småcellet lungekræft med den kræftdrivende mutation KRASG12C, viser fase 1/2-studie fremlagt på den europæiske lungekræftkongres, ELCC.