Skip to main content

 

- først med nyheder om medicin

Genetik

Kræftpatienter forrest i køen i nationalt gensekventerings-projekt

Nationalt Genom Center (NGC) har udpeget 12 patientgrupper, der som de første herhjemme kan få kortlagt deres geniske profil. Kræftpatienter, herunder patienter med hæmatologisk kræft, er blandt de første, som vil få tilbuddet.

FDA godkender bredspektret tumorbiopsi-test

FDA godkender en flydende tumorbiopsi-test, der kan teste for 300 gener og genetiske signaturer på baggrund af en enkelt blodprøve.

Danske forskere finder årsagen til uhelbredelig leverkræftform

Forskere fra Københavns Universitet fastslår i et nyt studie, hvilken genmutation der er skyld i den uhelbredelige leverkræftform fibrolamellært hepatocellulært carcinom (FL-HCC), der primært rammer børn og unge.

Succes under udvikling: Enhed for Genomisk Medicin

Enhed for Genomisk Medicin på Rigshospitalet er i løbet af seks år blevet en succeshistorie. Enheden arbejder med avanceret molekylærgenetisk diagnostik, især inden for cancerområdet, i et samarbejde med klinikerne, så resultaterne hurtigt bliver til gavn for patienterne.

Nordisk tvillingestudie viser markante arvelige faktorer

Niels HolmIsær de arvelige faktorer ved testikelkræft overraskede forskerne bag et  mere end 32 år langt studie af over 200.000 enæggede og tveæggede tvillingepars arveanlæg, der har påvist øget arvelig risiko ved forskellige kræftformer.

Kultur