Skip to main content

 

- først med nyheder om medicin

Ny analyse understøtter genbehandling med Keytruda af fremskreden NSCLC

WCLC: Det er en fordel at genbehandle patienter med avanceret eller metastatisk ikke-småcellet lungekræft (NSCLC) med Keytruda (pembrolizumab) efter progression, fastslår en pooled analyse af data fra fem fase III-studier.

Analysen viser, at de patienter, der blev genbehandlet med pembrolizumab efter at være progredieret, havde klinisk meningsfuld effekt af behandlingen. Behandlingen initierede anti-tumoraktivitet og bivirkningerne var håndterbare. De positive effekter af genbehandling med pembrolizumab kunne både registreres hos patienter, som forud for genbehandling havde fået pembrolizumab som monoterapi og hos patienter, der havde modtaget pembrolizumab i kombination med kemoterapi.

Data fra den poolede analyse blev præsenteret på en oral session tirsdag d. 9. august på den globale lungekræftkonference WCLC i Wien. I abstractet konkluderer forskerne, at data understøtter genbehandling med pembrolizumab efter progression.

Respons ved genbehandling

Den poolede analyse inkluderede patienter med avanceret eller metastatisk NSCLC uden EGFR/ALK-mutationer, der var blevet behandlet med pembrolizumab som monoterapi i fase III-studierne KEYNOTE-024, KEYNOTE-042 og KEYNOTE-598 (kohorte 1) samt patienter, der havde modtaget pembrolizumab plus kemoterapi i fase III-studierne KEYNOTE-189 og KEYNOTE-407 (kohorte 2). Behandlingen bestod af 35 doser pembrolizumab (med eller uden kemoterapi). De patienter, som opnåede komplet respons (CR) i løbet af den toårige behandlingsperiode, fik stoppet deres behandling før tid.

148 patienter i kohorte 1 og 55 patienter i kohorte 2 progredierede efter at have gennemført behandlingen med 35 doser pembrolizumab. Heraf blev henholdsvis 58 patienter og 16 patienter genbehandlet med pembrolizumab. Disse patienter udgjorde datagrundlaget i den poolede analyse.

31 procent af patienterne i kohorte 1 og 44 procent i kohorte 2 havde planocellulær kræft, og 81 procent af patienterne i kohorte 1 og 44 procent af patienterne i kohorte 2 havde PD-L1 TPS ≥50%. Den mediane tid fra endt førstelinjebehandling med pembrolizumab til opstart af genbehandling med pembrolizumab var 11,7 (3,8-35,6) måneder i kohorte 1 og 6,3 (0,9-18,2) måneder i kohorte 2, mens den mediane varighed af genbehandlingen var henholdsvis 8,3 måneder og 7,6 måneder.

Data viser, at den samlede responsrate (ORR) ved genbehandling med pembrolizumab var 19 procent i kohorte 1 og seks procent i kohorte 2. 24 procent af patienterne i kohorte 1 og 25 procent af patienterne i kohorte 2 fik behandlingsrelaterede bivirkninger.

 

Kultur