Skip to main content

 

- først med nyheder om medicin

Amerikanske kræftanbefalinger: Brug akupunktur og hypnose mod smerter

Akupunktur mod aromatasehæmmer-relaterede ledsmerter og hypnose mod proceduremæssige smerter. Det er nogle af de anbefalinger for integrativ smertehåndtering hos kræftpatienter og kræftoverlevere, som ASCO i samarbejde med The Society for Integrative Oncology har udarbejdet.

Formålet med den fælles retningslinje er at give evidensbaserede anbefalinger til praktiserende læger og andre sundhedsudbydere om integrerede tilgange til smertehåndtering hos kræftpatienter. Udover akupunktur og hypnose anbefales massage til patienter, der oplever smerter under palliativ behandling eller hospicebehandling.

Anbefalingerne er baseret på et mellemliggende evidensniveau, hvor fordele opvejer risiko, og med moderat anbefalingsstyrke. Der er ikke tilstrækkelig evidens til at fremsætte anbefalinger til pædiatriske patienter, og det understreges i anbefalingerne, at det er nødvendigt med mere forskning for bedre at karakterisere den rolle, som integrative medicinske interventioner spiller i behandlingen af ​​patienter med kræft.

I arbejdet med retningslinjerne indkaldte Society for Integrative Oncology og ASCO et ekspertpanel inden for integrativ onkologi, medicinsk onkologi, strålingsonkologi, kirurgisk onkologi, palliativ onkologi, samfundsvidenskab, sind-kropsmedicin, sygepleje samt patientrepræsentanter. Litteratursøgningen omfattede systematiske reviews, meta-analyser og randomiserede kontrollerede forsøg offentliggjort fra 1990 til 2021. Resultater af interesse omfattede smerteintensitet, symptomlindring og uønskede hændelser. Litteratursøgningen identificerede 227 relevante undersøgelser, der til sammen dannede evidensgrundlaget for den nye retningslinje.

Anbefalingerne:

Blandt voksne patienter bør akupunktur anbefales til aromatasehæmmer-relaterede ledsmerter.

Akupunktur eller zoneterapi eller akupressur kan anbefales til generelle kræftsmerter eller muskel- og skeletsmerter.

Hypnose kan anbefales til patienter, der oplever proceduremæssige smerter.

Massage kan anbefales til patienter, der oplever smerter under palliativ behandling eller hospicebehandling.

Kultur